Wie zoeken we?

The Binding Energy (TBE) zoekt een breedkijkende nucleaire ingenieur, een echte professional die met ons zijn kennis wenst uit/op te bouwen in het domein van de stralingsafschermingsberekeningen. Bij ons ben je expert in een domein, maar werk je ook mee aan de complete realisatie van een project.

In de ideale wereld heb je al een eerste ervaring met (stralings)fysica of in de nucleaire sector op zak. Dit is echter geen must, je kan ook als pas afgestudeerde aan de slag. Onze waarden, visie en interesse delen is veel belangrijker.

Wie zijn wij?

The Binding Energy is uniek in België. Wij zijn een groeiend onafhankelijk kennisbedrijf in de nucleaire sector. We laten een frisse wind waaien door de nucleaire sector, en proberen de verdwijnende expertkennis op te pikken en uit te dragen bij onze klanten. We organiseren daarom ook interactieve opleidingen. Deze zijn academisch onderbouwd maar tegelijk ook realistisch, dankzij onze ervaringen vanop het terrein.

We specialiseren ons ook in het omgaan met complexe technologische risico’s (buiten de nucleaire sector). Hierbij wisselen we kennis uit tussen bijvoorbeeld de chemische en de nucleaire sector. Onze focus ligt op de menselijke factoren in risicomanagement.

The Binding Energy investeert in de persoonlijke ontwikkeling van zijn consultants. Door interne en externe opleidingen blijf je bij TBE steeds intellectueel uitgedaagd om je kennis uit te breiden in zowel nucleaire als niet-nucleaire onderwerpen. TBE vindt het belangrijk dat dit gebeurt in een warme en open bedrijfscultuur.

Koen, TBE consultant

Jouw profiel

  • Master (nucleair) ingenieur, fysica of gelijkaardige ervaring. Interesse in nucleaire techniek
  • Analytische denker, positief kritische geest, kortom een professionele attitude!
  • Nederlandstalig of Franstalig met voldoende kennis van de tweede landstaal en van het Engels
  • Kennis van programmeertalen (bv. Python) is een pluspunt

Ons aanbod

  • Warme, no-nonsense werksfeer met de nodige flexibiliteit voor een goede werk-privé balans
  • Een kennisomgeving om jezelf continu verder te ontwikkelen, met de mogelijkheid om de firma mee uit te bouwen, en op termijn deel te worden van het bedrijf (“associate”-principe)
  • Een uitdagende sector mét toekomst
  • Marktconforme verloning met alle bijhorende extra’s (degelijke hospitalisatieverzekering, bedrijfswagen met tankkaart, …)

Spreekt deze vacature je aan?

Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een informeel gesprek:

wim@thebindingenergy.com | 0478 97 12 89